ONLINE DICTIELESSEN

Spreek duidelijk

 en verstaanbaar

zonder dialectinvloeden

Voor wie zijn deze online dictielessen?

👉 Je spreekt vaak met mensen uit andere delen van het land en merkt dat ze je niet altijd goed verstaan.

👉 Je geeft soms presentaties en vindt het vervelend dat mensen onmiddellijk horen waar je vandaan komt.

👉 Je wil een podcast starten, maar vindt dat je nog wat 'te plat' praat en wil professioneel overkomen.

👉 Je zingt in het Nederlands en wil je streekklanken er niet laten doorkomen.


Kortom je woont in Vlaanderen en wil een betere uitspraak. 
De online dictielessen zijn dus voor jou als je af wil van de invloed die je dialect of je streektaal heeft op hoe je spreekt.

“De online dictielessen boden een zeer betrouwbare basis om zelfstandig aan mijn uitspraak te kunnen werken. Bedankt voor de waardevolle lessen die je me toegestuurd hebt, Julie. Het is niet langer overduidelijk uit welke provincie ik afkomstig ben.”

Daan

Wat is het voordeel van online dictielessen?

De lessen worden volledig op jouw maat en volgens jouw noden samengesteld.
Je hebt altijd een correct voorbeeld binnen handbereik.
Je krijgt feedback van een professional.
Je oefent wanneer het jou het beste uitkomt.
Je hoeft je niet te verplaatsen.
Je kan de lessen zo vaak opnieuw doen als jij maar wil, ook later nog.

“Ik durf veel meer spreken in het openbaar. Nu durf ik echt te zeggen waar het op staat en daar ben ik je zo dankbaar voor.”

Cathy

Hoe gaat het in zijn werk en wat kost het?

01


Nadat je bent ingeschreven, bezorg ik je per e-mail een tekst. Je maakt een video van jezelf waarin je die tekst voorleest. Die video stuur je me door.

04


Jij beluistert de audiofragmenten zodat je kan horen hoe de juiste uitspraak van de klank klinkt en oefent aan de hand van de toegestuurde oefenwoorden en -teksten.

02


Ik analyseer je opname, geef jou feedback en stel de lessen samen die je nodig hebt.
Iedere les bestaat uit een klank waar je op oefent (een audiofragment en oefeningen). 

05


Je oefent wanneer dat voor jou het beste uitkomt.

Wil je een les even parkeren om langer met de vorige oefeningen bezig te zijn? Dan kan dat.

03


Iedere week geef ik je per mail toegang tot de les van die week. 

Jouw dictielessen duren dus tot je alle lessen met te oefenen spraakklanken hebt ontvangen.

06


Als je al je lessen doorlopen hebt, kan je voor-en-na-gewijs opnieuw een video doorsturen. Ik analyseer wat ik hoor en maak de vergelijking met hoe je klonk voor de dictielessen. Je krijgt opnieuw feedback zodat je weet waaraan je nog wat aandacht kan besteden.

Voor deze online dictielessen, volledig op jouw maat, betaal je € 147 incl. BTW

“Deze training heeft me vooral zelfvertrouwen gegeven. Ik neem nu vaker het woord voor een groep. Dat is een fijn resultaat en voelt goed.”

Lars

Hey, ik ben Julie!

Als product van een West-Vlaamse vader, een Limburgse moeder en een Oost-Vlaamse grootmoeder, weet ik als geen ander dat iedere streek zo zijn eigen tongval en dialect heeft.

Dat is charmant en daar is vooral niets verkeerd mee.

Toch zijn er situaties waarin je liever niet wil dat mensen onmiddellijk kunnen horen van waar je afkomstig bent of erger, je niet verstaan.

Het is fijn om nieuwe mensen uit andere streken te ontmoeten, maar het is wat vervelend en misschien zelfs gênant als ze niet begrijpen wat je zegt.

Als stem- en spreekcoach met een logopedieachtergrond help ik je graag verder om duidelijk en verstaanbaar te spreken zonder dialectinvloeden.

Jij oefent op jouw tempo, ik geef je de oefeningen die je nodig hebt en geef feedback.

Let's do this!


Deze online dictielessen zijn niet voor jou als


Je niet de tijd wil maken of de moeite wil doen om de lessen in handen te nemen en echt te oefenen.

Deze uitspraaklessen verrichten geen wonderen als jij niet oefent.

Ik help je als stem- en spreekcoach zo goed als ik kan, maar jij moet het wel zelf doen.

Wanneer? Dat kies je zelf.


Deze lessen behandelen niet de correcte uitspraak van de /r/ of /s/. Neem hiervoor contact op met een logopediste in je buurt.


Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt zo’n traject?

De lessen duren zolang tot jij alle nodige lessen gekregen hebt. Iedere week krijg je één les toegestuurd. Die les omvat de oefeningen voor de correcte uitspraak van één bepaalde spraakklank. Gemiddeld gaat het om een 6-tal lessen (bv. de juiste uitspraak van /aa/, /è/ en /i/), dan duurt jouw traject 6 weken. Maar dat kunnen er dus meer of minder zijn. Alles hangt af van de analyse van jouw uitspraak.

Hoe ziet zo'n les eruit?

De lessen bestaan uit oefenwoorden en – teksten met begeleidende audio’s met de juiste uitspraak. Iedere week geef ik je per e-mail toegang tot één les, van één bepaalde spraakklank dus.

Wat gebeurt er als ik ben ingeschreven?

Hoe de online dictielessen precies in z'n werk gaan, vind je hier.

 Ik woon in Nederland, zijn de dictielessen dan voor mij?

De dictielessen zijn opgebouwd volgens de Vlaamse normen.

Wanneer starten de lessen?

Van zodra je bent ingeschreven, krijg je een e-mail in je inbox gedropt. Daarin bezorg ik je de in te lezen tekst. Eens jij jouw videofragment naar me hebt doorgestuurd, kan ik jouw lessen samenstellen. Dat doe ik steeds op maandag. Jouw dictielessen starten dus binnen de week. Tenzij ik net even vakantie heb.

Zijn er tussentijdse evaluaties?

Ik geef je een evaluatie van je uitspraak bij het begin zodat je precies weet waar je op kan letten en welke lessen je te wachten staan. Vervolgens bezorg ik je iedere week een les, tot alle aandachtspunten aan bod kwamen. Jij oefent op je eigen tempo en hebt de audiofragmenten die bij de lessen horen als referentiepunt.

Als je alle lessen doorlopen hebt, bezorg je me opnieuw een opname en geef ik nogmaals feedback op je uitspraak zodat jij weet waar je ook nadien nog wat op kan focussen.

Zou ik eerst eens 1 les kunnen uitproberen om te zien of deze manier van werken mij ligt ?

Er zijn geen testlessen, maar ik geef je graag een beeld van hoe zo’n les eruitziet: iedere week mail ik je een link naar de les van die week, waarin we een bepaalde spraakklank specifiek inoefenen. Die les bestaat uit een pdf-document met daarop de oefenwoorden, - zinnen en -tekst en de bijhorende audiobestanden. In die audiobestanden hoor je hoe de woorden, zinnen en tekst correct worden gelezen/uitgesproken. Dat gebruik jij als referentie tijdens het oefenen. Dit alles is vrij te downloaden. De lessen zelf worden persoonlijk en op maat samengesteld. Je krijgt dus enkel de lessen toegestuurd die jij nodig hebt.

Is €147 een vaste prijs?

Dat is inderdaad een vaste prijs ongeacht het aantal lessen die je nodig hebt. Gemiddeld zijn dat er een 6-tal, maar zijn het er 10 dan hoef je niet bij te betalen. Alles hangt af van de analyse van je uitspraak.

Geeft u ook begeleiding aan mensen die impactvol willen leren spreken?

Via online dictielessen help ik je duidelijk te spreken zonder dialectinvloeden. Ik stel persoonlijk de nodige lessen voor je samen opdat jij op een vlotte manier AN spreekt zodat je professioneel overkomt. Dat doe ik door eerst aandachtig te luisteren naar hoe je nu spreekt. In een persoonlijke video geef ik je vervolgens feedback, waarna ik de lessen rond de te spraakklanken die je dient te oefenen voor je selecteer. Jij oefent op jouw tempo. Als jij dat wil, geef ik je in die video wat algemene tips rond hoe je krachtig, overtuigend en met impact kan spreken.

Ik heb last ook last van ademnood/verkeerd ademen tijdens lang spreken. Ik spreek ook heel snel. Komt dit ook aan bod tijdens de dictielessen?

Er zitten geen specifieke oefeningen voor ademhaling in de dictielessen vervat.

Wat ademnood tijdens het spreken betreft: Een snel spreektempo werkt dit wat in de hand. Ik geef je tips rond hoe je je spreektempo kan vertragen, waardoor je jezelf de kans geeft om rustiger te ademen. Door op je uitspraak te letten, verplicht je jezelf ook om trager te gaan spreken. Mogelijks zal je dus na de dictielessen minder of geen last meer hebben van ademhalingsproblemen tijdens het spreken.

Wat als ik na aankoop van de online dictielessen beslis deze toch niet te willen doorzetten?

Het antwoord op deze vraag staat omschreven in de algemene voorwaarden. Binnen de 14 dagen na aankoop kan je beroep doen op het wettelijk herroepingsrecht. Dat houdt het volgende in: je hebt het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen na aankoop van de dictielessen (indien je deze nog niet hebt aangevat) zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Dat doe je door me via een ondubbelzinnige verklaring per e-mail op de hoogte stellen van je beslissing om de overeenkomst te herroepen. In dat geval, en enkel in dat geval, krijg je binnen de 14 dagen na je e-mail het volledige aankoopbedrag teruggestort.

Ik ben een ondernemer, kan ik een factuur krijgen?

Sowieso krijg je na je betaling een factuur toegestuurd.

 

Ik wil nog meer informatie.

Mail je vraag naar info@julietamsin.be Dan toetsen we af of de dictielessen zijn wat jij nodig hebt.

>