Hey, ik ben Julie! 

Ooit was ik het stilste meisje van de klas.

Niet omdat ik een stille stem had, maar ik was zo ongelooflijk verlegen (met rode wangen en al). Ik durfde mijn vriendinnetjes niet eens zelf te vragen of ik mocht meespelen op de speelplaats.

Maar wat keek ik  uit naar dat moment waarop ik een spreekbeurt mocht geven (hoogtepunt van het schooljaar).

Geweldig vond ik het om een podium te krijgen en anderen iets nieuws te mogen bijbrengen.

 

Zo zie je maar, je moet niet 1 brok energie of super extravert zijn om je boodschap te verspreiden.

 

Het is heerlijk om lichtjes te zien in de ogen van mensen die aha!-moment beleefden door wat jij hen verteld hebt.

 

Dat gun ik iedere solo-ondernemer die van deze wereld een betere plaats wil maken.

(Yep, ik ben een wereldverbeteraar, maar daarover later meer.)

 

Voor mij was het van kindsbeen af al duidelijk dat spreken mijn uitdrukkingsvorm is.

Juf Els van de eerste kleuterklas had nog nooit een tweeëneenhalf jarige in de klas gehad die al zo’n mooie zinnen kon maken als ik.  (Deze info heb ik van mijn mama en is misschien niet helemaal objectief, maar af en toe mag je al eens stoefen. 😉

Ik studeerde dan ook logopedie en schoolde me later bij tot stemtherapeute. Al snel werd me duidelijk dat ieder een unieke stem heeft. Alleen, is een stem niet voldoende om een boodschap krachtig over te brengen. Hoe je denkt over jezelf, je stem en je boodschap bepalen je uitstraling. Ook de woorden die je gebruikt spelen een belangrijke factor in hoe mensen je boodschap ontvangen.

 

Spreken geeft je meer zichtbaarheid.

 

Mensen hebben het gevoel dat ze je al beter kennen als ze je hebben horen spreken. Ze vertrouwen je ook sneller waardoor ze zich makkelijker tot jou zullen richten als ze een oplossing willen voor hun probleem.

Spreken is een beetje zoals een boek schrijven. Als je openlijk over een onderwerp gesproken hebt, word je als dé expert ter zake gezien. 

Dat heb je ook met auteurs van boeken. Alleen ken je de auteur als lezer niet in tegenstelling tot de spreker aan wie je zelf vragen hebt kunnen stellen en wie je in de ogen hebt kunnen kijken.


Je stem en spreekstijl zijn uiteraard belangrijke aspecten als het op spreken voor publiek aankomt, maar het is niet alles. Ook de woorden die je gebruikt, de energie die je uitstraalt en vooral je mindset bepalen hoe succesvol je bent als spreker. Je wil namelijk je publiek niet onberoerd laten en een verschil maken.

Daarom wil ik jou als gedreven solo-ondernemen helpen bij het maken van killerpresentaties, wervelende webinars of authentieke video’s waarmee je écht impact maakt, een onuitwisbare indruk nalaat en je droomklanten aantrekt.

Dat doe ik door samen met jou je eigen stem en de juiste woorden te vinden. We zorgen ervoor dat jij je helemaal klaar voelt om jouw boodschap met een publiek te delen en dat enthousiasme ook uitstraalt.


Waarom ik doe wat ik doe?

 

Verbinding, duurzaamheid en respect zijn enkele van de waarden die ik hoog in het vaandel draag.

Alleen mis ik ze een beetje in de wereld van vandaag.

Daar moet iets aan gedaan worden!

 

Onder mijn dagelijkse plunje draag ik een cape. Een wereldverbeteraarscape.

Mijn missie: meer verbinding en respect voor elkaar en de natuur.

(heroïsch muziekje en het beeld van mezelf op de top van een berg met een wapperend cape om)

 

Dat kan ik uiteraard niet alleen.

Daarom vind ik het geweldig om solo-ondernemers met hun eigen missie en een al dan niet zichtbare wereldverbeteraarscape te helpen om zichtbaar te worden en hun boodschap te verkondigen.

 

Laten we de handen in elkaar slaan en de wereld verbeteren! 🤜🤛

Download alvast dit gratis e-book.